Sosyal Medya

Güncel

İhvan’dan "Mescid-i Aksa" çağrısı!

Darbe karşıtı "Ulusal İttifak" ve İhvan, "Aksa" için gösteri çağrısında bulundu.



Mısır'da Darbeyi Ret ve MeÅŸruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi ve Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı (İhvan), ülke gelinde "Mescid-i Aksa" için gösteri çaÄŸrısında bulundu.

Ulusal İttifak'tan yapılan yazılı açıklamada, "Halkı, Aksa'ya yardım edin' ÅŸiarıyla yarından itibaren yeni bir devrim haftasına çağırıyoruz" denildi. Açıklamada ayrıca "direnen devrimciler", Mısır üniversitelerindeki öÄŸrenci eylemlerini desteklemeye davet edildi.

İhvan'dan yapılan açıklamada da "Müslüman halklara" Mescid-i Aksa'ya yardım için harekete geçme ve yarın gösteri düzenleme çaÄŸrısında bulundu.

İsrail polisinin, dün Müslümanların Mescid-i Aksa'ya giriÅŸini engellemesi üzerine çıkan olaylarda, 10'u Filistinli 13 kiÅŸinin yaralandığı bildirilmiÅŸti.

Mescid-i Aksa külliyesi içerisinde Kıble Mescidi ile Emeviler döneminde inÅŸa edilen Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler, bahçeler bulunuyor. İslam tarihinde Beyt'ul Makdis ve Mescid-i Aksa adları verilen külliye alanı, Müslümanların ilk kıblesi özelliÄŸini taşıyor.

Süleyman Mabedi kalıntılarının külliye alanının altında olduÄŸuna inanan Yahudi yerleÅŸimciler, külliye alanı altında kazı çalışmaları yapıyor. YerleÅŸimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Aksa külliyesi içerisine de girerek cami cemaatini ve eÄŸitim gören öÄŸrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaÅŸanıyor.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.